Alle mannen doen dit: wat gebeurt er bij herentrainingen

Soms huilen ze ook, ervaren ze angsten en onzekerheid en hebben ze psychologische ondersteuning nodig. En er is geen betere manier om jezelf te vinden en van angsten af ​​te komen dan een mannelijk bedrijf. Melding van de Parijse opleiding, waar vrouwen verboden zijn voor vrouwen.

De Parisian School of Gestalt-therapie biedt driedaagse training alleen voor mannen. Daarop hebben de journalistische psychologie de noodzaak ervaren om zichzelf te verdedigen, de angst voor homoseksualiteit en de kracht van gezamenlijke tranen. Hij keerde terug naar de redacteuren van de getransformeerde en vertelde hoe het was.

Tegen de stroom

– en waar is deze kikkervis?

Op de derde dag van de lessen was het noodzakelijk om een ​​totem -dier voor jezelf te vinden. Ik koos voor zalm. Voor verspreiding komt het stroomopwaarts toe. De gevaren op dit pad zijn ontelbaar, de taak is moeilijk. Hij gaat echter aan. De gastheer nodigde me uit om op de vloer te liggen. Toen vroeg hij vier vrijwilligers om op mijn rug te zitten, en ik moest me een weg banen door deze dichte massa lichamen. En op dat moment hoorde ik hoe de meest onbeleefde van hen, de meest ongoothoogte, Oscar 1, me irriteerde vanaf de eerste dag, met een grijns druppels negentig kilo van zijn gewicht op mijn ribben: “En waar is dit kikkervisje?””

Een van de oefeningen omvatte de vereniging in de drie: twee afgebeelde ouders, vader en moeder, en de derde was een “baby”, gekruld tussen hen

Deze training trok me aan met zijn motto: “Als je een man bent, kom dan!””. Deze aantrekkingskracht op mannelijkheid, provocerend karakter: wat is het al om een ​​man te zijn? Voor mij, want voor twee dozijn mannen van het mannetje verzamelden zich onder dit dak in de Norman Outback, dit is geen zelf -evidense vraag.

– Daar, bij de ingang, zullen zoveel jongens hun sigaretten sterven, alleen horror! – Eric, met wie ik enige tijd na de training achter een glas ontmoette, herinnert aan mijn angsten ervoor: “Als kind kon ik de sfeer van die plaatsen niet uitstaan ​​waar alleen mannen komen. Al deze kleedkamers. Dit is een stel. De aanwezigheid van een vrouw gaf me altijd vertrouwen. En hier zal ik zo zijn? En hoe zit het met verleiding? Ik ben eigenlijk dol op verleiden … “Hij glimlachte: zo’n opluchting is nu vrij om er nu over te praten. “Ik wist dat er homoseksuelen onder ons waren. Ik was bang dat ze me zouden wensen – en dat mijn eigen verlangen zich kon verbergen achter deze angst. “! Ik lachte. ‘Stel je voor, maar ik eiste dat ik me in een aparte slaapkamer vestigde!»We zijn al gepasseerd ..

Mannen huilen ook

In een vrij vroeg stadium van training werden we gedwongen om fysiek contact met elkaar te leggen, ongeacht seksuele neigingen. Dit is waarschijnlijk een gebruikelijke praktijk voor mannengroepen en zeker gebruikelijk voor Gestalt -therapie, waarbij tactiele ervaring een sleutelrol speelt.

Knuffel, voel een warm en gezellig menselijk lichaam, een vriendelijke kloppend op de arm, op de schouder, maakt deel uit van het werk dat ons wordt aangeboden.

Een van de oefeningen omvatte de vereniging in de drie: twee afgebeelde ouders, vader en moeder, en de derde was een “baby”, gekruld tussen hen. “Iedereen omhelsde, het ralves zo”. Deze herinnering maakte Eric fronsen. ‘Het was moeilijk voor mij. Ik stikte “. Hij vertelde ons toen over wat een situatie hij opgroeide: een autoritaire moeder, een gezichtsloze vader.

Maar toen, toen iedereen op zijn beurt van plaats veranderde met de rest, maakte dit het mogelijk om zeer tegenstrijdige emoties te ervaren, van vrede en comfort tot onderdrukking en angst. “Het kind dat we bang zijn om te verpletteren,” herinnerde ik me. – We zijn bang en willen verpletteren “. ‘En op een paar momenten-great vreugde. Die heel erg van verre kwamen, ‘voegde hij eraan toe.

Uiteindelijk hebben we allemaal dezelfde zorgen: lust, verleiding, moeilijkheden met mijn vader, autoritaire moeder of verdriet vanwege haar vroege verlies, angst voor eenzaamheid

De woorden gegoten. De uitdrukking van emoties – inclusief soms om het onvermogen te voelen -, samen met aanraking, is beslissend voor groepen mannen. Durven in elkaars ogen te kijken. “Ik ben een van degenen die wreed zijn voor hun kinderen,” zei een van ons. – Zoveel woede. Ik wil ze doden. Ik hou van ze, maar ik zou ze kunnen doden “. Stilte opgehangen. Dit was geen veroordeling van degene die sprak, maar de stilte in afwachting van iets anders. En toen klonk een stem: “En ik ook”. Dan nog een. Velen van ons knepen in onze ogen. “En ik ook,” zei ik. – En ik ook”. Spasmen snikken, enorme bubbels van tranen. “En ik ook, en ik ook”. Ik voelde een warme, geruststellende aanraking in mijn hand. Een man zijn is niet alleen dat, maar ook.

Verloren illusies

In een groep mannen rijst de kwestie van seksualiteit op. Over verschillende seksualiteit.

We spreken eerlijk gezegd, vooral omdat we ons hebben verzameld in groepen van drie of vier mensen, alsof we in Alcov zijn. “Als ik erin dring met twee, drie en vervolgens vier vingers, voel ik me er dichter bij dan wanneer ik het een lid doe, omdat hij niet zo vatbaar en bekwaam is als de tips van de vingers,” deelt Daniel met ons , zo gedetailleerd. Wat hebben we allemaal iets om over na te denken. Het woord neemt Mark: “Als ik een man wil krijgen, is alles eenvoudig: ik wil in zijn kont planten”. En dit dompelt ons ook in bedachtzaamheid.

“Ik heb er nooit vanuit die invalshoek naar gekeken,” liet Daniel vallen. We hebben allemaal gelachen. Uiteindelijk hebben we allemaal dezelfde zorgen: lust, verleiding, moeilijkheden met mijn vader, autoritaire moeder of verdriet vanwege haar vroege verlies, angst voor eenzaamheid. En soms voelen we ons als kleine jongens in het mannelijke lichaam. “Ik ben al oud, en viagra super active ik sta niet op als voorheen”, gaf een van de leiders toe. – God ziet hoe ik het geweldig vond!”” Potentie is onze fundamentele kracht, maar als we aannemen dat het alles vervangt, wordt het slechts een illusie. Niets voor altijd, zoals boeddhisten zeggen.

De jongens werden mannen

Op de veranda waar we drinken, neemt Eric een paar noten: “Ik begreep tijdens deze training hoe het gevaarlijk is om mezelf te identificeren met mijn erectie. Lange tijd dacht ik dat een man, om gelukkig te blijven, de potentie moet behouden. Nu weet ik dat het beter is om deze dingen te delen “. Dit zijn goede herinneringen. Mooi zo. ‘S Avonds die we ontmoetten, was iedereen die er was aan een lange houten tafel.

“Als monniken,” merkte Eric op.

“Of zeilers,” stelde ik voor.

Wijn daar stroomde een rivier. “Nee, echt,” voegde mijn vriend eraan toe, “ik dacht eindelijk dat het blijven voor deze paar dagen zonder vrouwen erg ontspannend was. Ik hoefde eindelijk niemand te verleiden!””

Het was erg ontspannend voor deze paar dagen zonder vrouwen was. Ik hoefde eindelijk niemand te verleiden!

Ja, er was nog steeds dat geval met de “Tadpoole”. Toen ik een jongen was, kreeg ik de bijnaam “Tadpoles in Conserva” vanwege de bril.

ik leed. Ik was klein, eenzame en bril. En toen plotseling, jaren later, toen ik mijn best deed om zalm te zijn, één voor deze muur van mannen, deze menselijke lawine, met hun geuren, mannelijke kreten, harige, tanden, voelde ik hoe ik in de afgrond van de kindertijd viel , waar alles is, oh, oh. Wat ik vroeg – een vriendelijke kloppende, bemoedigende hand op de schouder. En zo onbeleefd, ik heb waarschijnlijk mijn rib verbroken! Toen kwam een ​​andere leider van de training tussenbeide om me te bevrijden. Maar het was niet het einde. ‘En nu – deal! Vecht van de beer “.

Oscar was een beer. De strijd beloofde uitstekend te zijn. Ik vocht met een man twee keer zo moeilijk voor mij. Die aan het eind aan ons hebben toegegeven dat hij werd aangeraakt door klasgenoten. Hij was de hoogste, “Dylda”, en was zo verlegen dat hij zichzelf durfde te verdedigen: hij wilde bemind worden, maar wist niet dat hij hier soms voor zou vechten – en daarom werd hij veracht, gehaat en gedoucht met slagen. We hebben gepakt. Oscar heeft mijn zieke ribben gespaard. Maar zijn greep was moeilijk en zijn ogen waren vriendelijk en zacht. “Kom op, laat alles vallen wat ik heeft verzameld. Bevriezen “. Hij heeft een lage stem, de stem van een man.

Leave a Reply